Cardiovasculair en metabolisch

AstraZeneca is al meer dan 100 jaar de drijvende kracht achter cardiovasculaire innovaties. Ondanks verbeteringen in de diagnose en behandeling van cardiovasculaire en metabolische ziekten blijft de onvervulde medische behoefte groot. AstraZeneca streeft de wetenschap achterna met als doel het transformeren van hoe cardiovasculaire ziekte (CVZ), chronische nierziekte (CNZ) en diabetes worden begrepen, met elkaar in interactie zijn en invloed hebben op elkaar. Daardoor wordt verzekerd dat de nadruk van de behandeling van cardiovasculaire en metabolische ziekten ligt op het vertragen van progressie en het redden van meer levens.

  • Brilique (ticagrelor) is een orale plaatjesaggregatieremmer voor de behandeling van acuut coronair syndroom (ACS) in een chemische klasse genaamd cyclopentyltriazolopyrimidines (CPTP's). Het is de eerste reversibel bindende, orale adenosinedifosfaat (ADP) receptorantagonist.

  • Bydureon (exenatide suspensie met verlengde afgifte voor injectie) is een eenmaal per week te injecteren receptoragonist van glucagonachtig peptide-1 (GLP-1), beschikbaar als pen met één dosis, geïndiceerd ter verbetering van de glykemische controle bij volwassenen met diabetes type 2.

  • Forxiga is een sterk selectieve SGLT2-remmer bij type 2 diabetes, met 4 jaar aan veiligheids- en werkzaamheidsgegevens. Forxiga verwijdert glucose en de bijbehorende calorieën via de nieren.

  • Crestor (rosuvastatine calcium) is een statine en een remmer van HMG-CoA voor dyslipidemie en hypercholesterolemie.